Ingebruikname atletiekbaan Atletiekpark Altena uitgesteld naar april 2023

Foto: Archief
29 november 2022, 20:57
Verlopen

SLEEUWIJk - Het Atletiekpark Altena in Sleeuwijk is nagenoeg gereed. Voor het aanbrengen van de laatste kunststof toplaag is een periode van warm weer en droogte noodzakelijk. Dit betekent dat de oplevering van het atletiekpark wordt uitgesteld tot medio april 2023.

Door de weersomstandigheden kan de kunststof toplaag niet meer dit jaar worden aangebracht. Altena Road Runners rekende op ingebruikname vanaf september, ze missen een groot deel van het seizoen. De gemeente is met Altena Road Runners in gesprek over de gevolgen voor hun vereniging. Het Altena College moest de buitenlessen bewegingsonderwijs dit schooljaar 2022- 2023 uitstellen tot medio mei.

In juni 2022 werd de constructie van de atletiekbaan na een zware regenbui ernstig beschadigd. Het regenwater was onder de laag schuimbeton gekomen en heeft de baan omhoog gedrukt. Ook een rondom de baan aangebrachte goot voor opvang van regenwater was ontzet en moest geheel worden verwijderd. Na de zomer is de nieuwe goot geplaatst en is opnieuw schuimbeton aangebracht. Ook is daarna een laag asfalt aangebracht.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl