Kosten bouw brandweerkazernes in Almkerk, Dussen en Hank hoger opgelopen

Foto: Archief sfeerbeeld
29 november 2022, 21:07
Verlopen

ALTENA - Eind dit jaar worden de brandweerkazernes in Almkerk, Dussen en Hank opgeleverd.

In Almkerk en Dussen is het werk eind dit jaar helemaal afgerond. In Hank moeten later nog werkzaamheden in de ruimte rond de kazerne worden uitgevoerd. De kazerne in Almkerk wordt in januari feestelijk geopend. Als ook in Hank het werk afgerond is, wordt het gehele project daar feestelijk afgesloten.

Intussen is er ook een uitspraak in een conflict tussen gemeente en de aannemer. De Raad van Arbitrage heeft in het conflict een uitspraak gedaan. Partijen waren het niet eens over de opgelopen kosten tussen het moment van de offerte en de daadwerkelijke start van de bouw. De aannemer claimde 733.000 euro aan meerkosten en vertragingskosten bij de gemeente. De Raad van Arbitrage heeft deze eis grotendeels afgewezen. Maar vond het wel redelijk dat de gemeente 175.000 euro betaalt als bijdrage in de stijging van de bouwkosten. Ook moet Altena 87.000 euro betalen als vergoeding voor de schade die de aannemer heeft geleden door vertraging van de start van het project.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl