Altena doet mee aan Orange the World 2022

Foto: Gemeente Altena
30 november 2022, 20:52
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena zegt 'Nee' tegen geweld tegen vrouwen en meisjes door deel te nemen aan Orange the world. Orange the world is een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

Portefeuillewethouder Van Hunnik en burgemeester Lichtenberg hesen bij de start van de actieweek op 25 november de oranje vlag. “Het is nog steeds hard nodig om ons uit te spreken tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Daarom doet gemeente Altena mee met de ‘Orange the world-campagne’. Iedereen kan helpen om het taboe rondom geweld te doorbreken: praat erover”, aldus wethouder Van Hunnik.

In 2022 is preventie het thema van de campagne in Nederland. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Daar kan iedereen aan bijdragen: individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag. De gemeente Altena heeft vier specialisten/aandachtsfunctionarissen Huiselijk geweld en Kindermishandeling in dienst. Om zo extra ondersteuning te bieden en het probleem van huiselijk geweld en kindermishandeling op te pakken.

Aan de Orange the World campagne doen meer dan honderd landen mee. De aftrap was op 25 november en eindigt op 10 december. Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl