Alle seinen op groen voor verbreding A27 Everdingen-Hooipolder

Foto: Aangeleverd
2 december 2022, 19:34
Verlopen

REGIO - ALSÉÉN, een combinatie van Ballast Nedam en Fluor, krijgt de voorlopige gunning voor de verbreding van de A27 tussen Everdingen en Hooipolder.

Het traject is een bekend knelpunt uit de file top 10, waar het momenteel plek 3 bezet. Het traject is door de jaren heen intensief belast door steeds meer en steeds zwaarder verkeer. Regelmatig rijden er meer dan honderdduizend voertuigen per dag over dit overbelaste traject uit de file top 10. Naast de verbreding van 40 km snelweg wordt knooppunt Hooipolder aangepakt, worden de Merwedebrug en de Keizersveerbruggen vervangen en een aansluiting gemaakt voor het toekomstige bedrijventerrein Groote Haar in Gorinchem.

Het betreft hier een contract dat door middel van de twee-fasen aanpak is vormgegeven. De twee-fasen aanpak is ontwikkeld binnen het samenwerkingsprogramma waarin het Rijk en de markt gezamenlijk werken aan een meer vitale infrasector.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl