Gemeente Altena gaat vanaf 2024 belasting heffen voor arbeidsmigranten

Foto: Archief
2 december 2022, 19:51
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena gaat vanaf 2024 belasting heffen voor het verblijf van arbeidsmigranten in de gemeente. Het college noemt verschillende redenen om een verblijfsbelasting voor arbeidsmigranten in te stellen.

Arbeidsmigranten kunnen van dezelfde voorzieningen gebruik maken als ingeschreven inwoners, zoals wegen, recreatievoorzieningen, winkelcentra en parkeerplaatsen. Ook verricht de gemeente allerlei inspanningen specifiek voor deze doelgroep, zoals huisvesting. Het college vindt het redelijk om alle in de gemeente verblijvende migranten hiervoor te belasten.

Met het instellen van een verblijfsbelasting wil de gemeente ook controles gaan uitvoeren op de Basisregistratie Personen. Het is de wettelijke plicht van verblijvenden, die gedurende een half jaar ten minste twee derde van die tijd in Nederland verblijven, om zich bij de gemeente te melden voor inschrijving in de BRP.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl