Binnen een maand meer duidelijkheid over Marianne Vos Experience Center

Foto: Archief
3 december 2022, 15:49
Verlopen

ALTENA - Binnen een maand wordt meer duidelijk over de plek waar het Marianne Vos Experience Center in Altena komt te staan. Dat verwacht wethouder Shah Sheikkariem. Ook wordt dan meer bekend over de faciliteiten in het centrum.

Of dit belevingscentrum de naam van de meervoudige wielerkampioene uit Babyloniënbroek gaat dragen, is nog niet bekend. Marianne Vos zou een eigen museum krijgen. De wielerlegende heeft namelijk meer dan achthonderd bekers, medailles, oude fietsjes en plakboeken, die nu nog allemaal zijn opgeslagen in een loods in Genderen.

Later werd bedacht dat een museum eigenlijk helemaal niet bij Vos past en werd besloten een belevingscentrum op te richten. Met ook interactieve elementen. Volgens wethouder Sheikkariem wordt op dit moment nog een aantal mogelijke locaties bekeken. Hij verwacht dat het college van burgemeester en wethouders eind deze of begin volgende maand een knoop doorhakt.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl