Naam en ontwerp MFA Almkerk wordt bekend gemaakt

Foto: Archief
6 december 2022, 17:07
Verlopen

ALMKERK - De nieuwe multifunctionele accommodatie (MFA) Almkerk krijgt steeds meer vorm. Tijdens een bijeenkomst op dinsdagavond 13 december wordt de naam bekend gemaakt. Ook is het ontwerp dan te bekijken.

Almkerk krijgt een nieuwe multifunctionele accommodatie. Het gebouw biedt huisvesting aan diverse organisaties, waaronder basisschool d’Uylenborch en de Almgaard, kinderopvang Hoppas, bibliotheek Altena, een consultatiebureau van de GGD en een logopediepraktijk. Ook het dorpshuis en de sportzaal komen terug in het gebouw. De accommodatie brengt verschillende functies voor kinderen samen en krijgt faciliteiten voor alle in- en omwoners van Almkerk om te leren, spelen, ontmoeten en sporten. Allemaal aan de Alm. 

De afgelopen maanden konden inwoners van Altena namen aandragen voor het nieuwe gebouw. De dorpsraad en gebruikers van het gebouw hebben hier een top 3 uit samengesteld. Kinderen van de basisscholen mochten 24 en 25 november hun stem uitbrengen. De naam die de meeste stemmen kreeg wordt dinsdag 13 december rond 19.00 uur bekendgemaakt door wethouder Wendy van Ooijen. Samen met de gebruikers van het nieuwe gebouw en de gemeente heeft de architect de afgelopen tijd gewerkt aan een ontwerp. Tijdens de inloopbijeenkomst 13 december kunnen belangstellenden het ontwerp en het bestemmingsplan bekijken en vragen stellen. De inloopbijeenkomst is van 18.30 tot 20.00 uur in ’t Verlaat.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl