ZVDO’74 verliest tegen Nayade Classic

Foto: Archief
6 december 2022, 17:10
Verlopen

ANDEL - Zaterdag zou het snelle en fitte team het opnemen tegen een ploeg met veel ervaring. Nayade Classic uit Eindhoven domineert op dit moment de competitie en hebben nog enkel winst gekend.

De eerste aanval voor Nayade Classic was gelijk raak. Maar Arie Stuij had hier snel een antwoord op en maakte de 1-1. De Andelse heren konden deze periode veel tegenstand bieden. De verdediging lag goed en de aanvallen werden met beheersing bespeeld. Het werd weliswaar 3-1, maar dit zou uiteindelijk de beste periode worden voor de gastploeg. In de tweede periode liet Nayade Classic zien waar ze goed in waren. Het scorend vermogen lag hoog en hun scherpte om tegenaanvallen te maken was doorslaggevend om de 7-1 om het scorebord te krijgen. Gelukkig, met nog één seconde op de klok, scoorde Brian de Bode mooi vanaf de vleugelpositie.

De derde periode zochten de ploegen elkaar snel op. Snel achterelkaar werden er twee strafschoten gegeven. De onderlinge duels werden soms erg fysiek. Een speler van de thuisploeg moest het zwembad verlaten na een rode kaart. Veel spelers werden voor 20 seconden straftijd naar de kant gestuurd. Met 10-2 ging men de laatste periode in. Coach Hans Bak opperde de rust te bewaren. Lichtpunt was dat Nayade Classic niet eens hun best deed om de bal als eerste te hebben met opzwemmen. Zij zagen al in dat ze hierin langzamer zouden zijn. Ook wist Jan-Willem Vaneker voor ZVDO’74 te scoren na een time-out. Maar de thuisploeg voerde haar dominante spel door en wist uiteindelijk met 15-3 te winnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl