Containertuintjes tegen bijplaatsen afval Werkendam

Foto: Sander van Strien
9 december 2022, 09:28
Verlopen

WERKENDAM - Met containertuintjes, stickers en informatie gaat de gemeente Altena bijplaatsingen in het milieuparkje in Werkendam tegen.

Bij de containers in het milieuparkje aan de Sigmondstraat wordt vaak afval geplaatst naast de ondergrondse containers. Bijvoorbeeld plastic, papier en restafval. Dat ziet er rommelig uit en kan zorgen voor overlast als stank en ongedierte. Het zorgt ook voor zwerfafval in de omgeving van het milieupark. Een van de oplossingen om het afval rond ondergrondse containers aan te pakken is het plaatsen van containertuintjes. Dit zijn bakken met planten die rondom de ondergrondse container staan. Daardoor kan op die plek geen afval geplaatst worden. Omdat het parkje ermee opfleurt gaat het ook op die manier het bijplaatsen van afval tegen.

De gemeente Altena trekt samen met de naastgelegen Albert Heijn op om het milieuparkje schoon te houden. De Albert Heijn ‘adopteert’ daarvoor het milieuparkje. Dat wil zeggen dat medewerkers van de Albert Heijn de planten bij droogte water geven en doorgeven als er afval naast de containers staat. In het milieuparkje aan de Sigmondstraat in Werkendam kan glas en blik gebracht worden. De overige afvalstromen worden aan huis opgehaald. Ook kan afval gebracht worden naar het milieustation in Werkendam, op de Bruine Kilhaven. Op woensdag 14 december op 10.30 uur wordt het opgeknapte milieuparkje in Werkendam ‘geopend’. Inwoners van Werkendam zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn. De koffie staat klaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl