‘O Magnum Mysterium’ door Collegium Altena

Foto: Aangeleverd
9 december 2022, 09:31
Verlopen

ALTENA/GEERTRUIDENBERG - Hoewel het lijkt dat er niet veel meer gezongen wordt in onze tijd, is dat in de advents- en kersttijd het tegendeel. Dit is de uitgelezen tijd om naar koorzang te luisteren en vooral om zelf mee te zingen.

Want een kersttijd waarin u zelf niet uit volle borst de allermooiste koralen hebt meegezongen is een gemiste kans. En gelukkig worden kerstnachtdiensten, de concerten en concertjes druk bezocht en ieder kerk-, kamer- of oratoriumkoor laat van zich horen. Wat is er fijner om in deze tijd geïnspireerd te worden door de muziek die de geboorte van het Kind en de gebeurtenissen daar omheen bezingt.

Collegium Altena, het kamerkoor uit Altena, onder leiding van Maarten van der Bijl laat zich ook horen. Meezingen met de mooiste Engelse Carols? Luisteren naar hoe het koor muziek laat horen van componisten van eeuwen her die raakt en ontroerd? Dat kan bij hen op het allerhoogste niveau. Collegium Altena wordt begeleid door Theo-Hans Kuijvenhoven op hobo, Eric Pijper op fagot en Nico Blom op orgel. Zij geven zij op 16 december in de Geertruidskerk in Geertruidenberg een feestelijk Kerstconcert waarop u ook volop de gelegenheid krijgt mee te zingen. De aanvang is 20.00 uur en de toegang is 15 euro. Reserveren kan via info@collegiumaltena.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl