Uitreiking cheques snelheidsmeterspaarpot Uitwijk, Eethen en Meeuwen

Foto: Gemeente Altena
23 december 2022, 15:14
Verlopen

ALTENA - Op donderdag 22 december ontvingen de dorpsraden van Uitwijk, Eethen en Meeuwen een cheque van elk 1000 euro. De bedragen zijn bij elkaar gereden met de snelheidsmeterspaarpot.

In november en december heeft de snelheidsmeterspaarsport als een estafette zes weken door deze dorpen in Altena gerouleerd. De aftrap was in Uitwijk. Daar had het dorpsforum een quiz georganiseerd voor de basisschoolleerlingen. De twee winnaars hiervan stelde samen met een bestuurslid van het dorpsforum de snelheidsmeter in werking. Vervolgens ging de snelheidsmeter enkele weken later naar Eethen waar de snelheidsmeterspaarpot door schoolkinderen en de dorpsraad in gebruik werd genomen. Begin december kwamen een aantal kinderen van basisschool de Ark in Meeuwen naar de snelheidsmeterspaarpot om deze, samen met wethouder Hans Tanis, in gebruik te nemen. 

De snelheidsmeterspaarpot beloont passerende voertuigen voor goed gedrag. Iedere automobilist die zich aan de snelheid houdt, draagt bij aan het vullen van de digitale spaarpot. Eerder was de meter al in de gemeente Altena te zien. Deze unieke estafette door drie dorpen was nieuw. Alle drie de dorpsraden hebben initiatief genomen in het plaatsen van een meter in hun eigen kern. De opbrengst van de meter wordt besteed aan een lokaal goed doel. De dorpsraden bepalen zelf waaraan de opbrengst wordt gedoneerd. Zowel de dorpsraad van Eethen en Meeuwen, alsook het dorpsforum van Uitwijk nemen de basisscholen uit deze dorpen mee bij het bepalen van het doel. De snelheidsmeterspaarpot in eigendom van de provincie Noord-Brabant. Alle Brabantse gemeenten kunnen een beroep doen op een leenperiode van de digitale spaarpot. Het initiatief om een meter te plaatsen komt vanuit de bewoners en de gemeente stelt de financiële middelen beschikbaar voor het vullen van de spaarpot. Verkeersveiligheid is immers een gezamenlijk en belangrijk doel.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl