Flinke opgave opvang asielzoekers voor gemeente Altena

Foto: Archief
25 december 2022, 14:20
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena krijgt een flinke opgave voor de opvang van asielzoekers.

Op dit moment worden er nog geen asielzoekers in de gemeente opgevangen, maar de gemeente moet voor 1 januari 2024 opvangplekken voor 208 asielzoekers hebben gevonden. De gemeente Altena noemt dit een enorme uitdaging. Binnen de Baronie-gemeenten, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur en Geertruidenberg is afgesproken gezamenlijk te werken aan een ‘robuuste en stabiele opvang- en huisvestingsopgave’.

Op dit moment vangt Altena 190 Oekraïners op in de gemeentelijke opvanglocaties. Hiermee voldoet de gemeente vooralsnog aan de taakstelling. Altena gaat kijken of er andere geschikte locaties zijn waar Oekraïense vluchtelingen kunnen worden opgevangen. Voor de opvang van statushouders voldoet Altena aan de taakstelling. In de eerste helft van volgend jaar moeten er echter nog eens 69 statushouders onderdak krijgen. Om druk op sociale huurwoningen te verlichten wil Altena 73 tijdelijke woningen bouwen. Waar die moeten komen is nog niet bekend.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl