AltenaLokaal en Progressief Altena stellen vragen over warme maaltijd ouderen

Foto: Archief
30 december 2022, 19:16
Verlopen

ALTENA - Vlak voor kerst ontvingen ouderen die gebruik maken van een warme maaltijd via Trema het bericht dat zij vanaf 16 januari 2023 zelf hun maaltijd op moeten warmen.

Inwoners van de voormalige gemeente Werkendam en Woudrichem van 65 jaar of ouder die niet meer zelf in staat zijn een maaltijd te bereiden of boodschappen te doen, kunnen gebruik maken van de maaltijdvoorziening van Trema. Een vrijwilliger brengt een warme maaltijd bij de ouderen langs. Door prijsstijgingen maakt Trema vanaf 16 januari 2023 gebruik van een andere maaltijdbereider. Dit betekent echter dat de maaltijden niet meer warm worden afgeleverd bij de mensen. Dit moeten zij dan zelf doen met behulp van bijvoorbeeld een magnetron.

Veel ouderen zijn alleen niet meer in staat om zo’n apparaat te bedienen. Zowel AltenaLokaal als Progressief Altena ontvingen dan ook alarmerende berichten van mensen die zich zorgen maken om ouderen die dit niet zelf kunnen. Voor beide partijen dus aanleiding om hier schriftelijke vragen over te stellen aan het college. Ouderen in de voormalige gemeente Aalburg krijgen de maaltijden overigens bezorgd via Pro Seniore. Voor hen verandert er niets.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl