Burgemeester Altena: ‘Overlast in december aanzienlijk minder’

Foto: Sander van Strien
3 januari 2023, 21:11
Verlopen

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg is tevreden over het verloop van decembermaand en de afgenomen overlast. "Ik ben blij dat de aanloop naar de jaarwisseling in de decembermaand rustig is verlopen."

Lichtenberg noemt daarbij dat hulpverleners vele decemberdagen en feestdagen met hun naasten hebben kunnen doorbrengen: “Dat is hen zeer gegund.” Ook geeft hij aan dat voor andere inwoners de overlast in december aanzienlijk minder was dan andere jaren. Lichtenberg hoopt daarbij op een nieuwe trend: “Dat doet mij deugd en ik hoop dat dit jaar de start is van een nieuwe trend waarbij veilig feestvieren en rekening houden met elkaar de norm is.”

Tijdens de jaarwisseling zijn er enkele kleinere incidenten geweest maar die hebben niet geleid tot grootschalige inzet van politie of brandweer. “In Rijswijk heeft de ME helaas nog kort moeten ingrijpen maar gelukkig hebben de aanwezigen de aanwijzingen van hen snel en netjes opgevolgd.” De woningbrand in Woudrichem noemt de burgemeester: “Een ernstige uitschieter. Gelukkig zonder persoonlijke ongelukken, maar heel triest voor de eigenaren om hun woning grotendeels in vlammen op te zien gaan.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl