Foto- en filmpresentatie Oud Woerkum

Foto: Aangeleverd
5 januari 2023, 11:32
Verlopen

WOUDRICHEM - Na enkele jaren van afwezigheid vanwege de maatregelen rondom het coronavirus organiseren Aart en Anja de Joode, verzamelaars van Oud Woerkum, in samenwerking met Kim en Karin Hak van 't Rondeel een fotopresentatie over het verleden van de historische stad Woudrichem met als thema 'Oud Woerkum'.

Dit zal plaatsvinden op zondagmiddag 8 januari 2023. Uit hun grote verzameling zullen zij een gedeelte tonen op een groot scherm en wandelen zo door Woudrichem en vertellen daarbij de verhalen bij deze foto’s. De foto’s, die terug te zien zijn op de website www.oudwoerkum.nl, zijn veelal beschikbaar gesteld door de oud-inwoners of hun kinderen. Foto’s van straten en hun inwoners, verenigingen en scholen zullen bij velen herinneringen oproepen.

Door de middag gratis aan te bieden hopen zij de bezoekers betrokken te houden bij de historie van dit stadje en tevens nieuwe bewoners kennis daarmee te laten maken. Ook wordt er een oude films uit 1956 getoond. Voor veel bezoekers uit het gehele land is deze middag een reünie van families, maar ook een feest van herkenning. De presentatie ‘Oud Woerkum’ begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De zaal gaat om 13.15 uur open. Toegang tot deze middag is gratis.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl