BC Virtus wint thriller na verlenging

10 januari 2023, 20:19
Verlopen

WERKENDAM - De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar heeft succes opgeleverd voor BC Virtus. De Werkendamse basketbalclub won na verlenging van Arnhem Eagles.

Al snel blijkt dat Arnhem een hoop lengte in de gelederen heeft en Virtus het moet hebben van haar snelheid, maar ook de schoten van buiten de driepunterslijn. De gehele wedstrijd gaat het gelijk op, maar halverwege het laatste kwart weet Virtus een gat te slaan van maximaal 12 punten verschil. Virtus krijgt nog een kans om de overwinning veilig te stellen, maar deze valt er net niet in. Het wordt dus een verlenging, waarin bij beide teams de meeste spelers al op hun tandvlees lopen.

Aan het einde van de verlenging schiet Jerome één van de in totaal 13 driepunters binnen voor Virtus en brengt de stand op 89-88 in het voordeel van Virtus. Daarop volgt meteen een score van de bezoekers en nemen zij de leiding weer 89-90. In de eindfase gooien achtereenvolgens Ton, Cas en Peter vanaf de vrije-worplijn de wedstrijd binnen. Eindstand is uiteindelijk 94-90.

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.