Bloeiend Altena door verschillende organisaties

Foto: Aangeleverd
14 januari 2023, 05:29
Verlopen

ALTENA - Grondeigenaren in het buitengebied van Altena komen in aanmerking voor het gratis aanplanten van een heg of struweel.

De actie is opgezet door wildbeheer-eenheid Land van Altena en natuurbeschermingsvereniging Altenatuur, met financiële ondersteuning van onder meer de gemeente Altena, de Postcodeloterij en Brabants Landschap. Met het aanplanten van heggen en struweel ontstaat er meer schuilgelegenheid voor allerlei diersoorten, zoals insecten, vogels en kleine zoogdieren. Daarmee is het een goede en blijvende manier om de biodiversiteit te versterken.

Samen met de grondeigenaar wordt er een beplantingsplan bedacht dat bij de specifieke locatie. De planten worden vervolgens samen met vrijwilligers in het voor- of najaar van 2023 kosteloos aangeplant. Door de bijdragen van de verschillende partijen is er budget om ruim 30.000 stuks inheems plantgoed aan te planten, wat vergelijkbaar is met een bloeiend lint van zo’n 7,5 kilometer lengte. Geïnteresseerde grondeigenaren in het buitengebied van Altena kunnen zich melden door een mail te sturen naar struweelheg-altena@gmail.com. De inschrijving sluit zodra het beschikbare budget opgemaakt is.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl