Twaalf tiny houses in Almkerk lijkt even van de baan

Foto: Ter illustratie
17 januari 2023, 18:25
Verlopen

ALMKERK - De voorgenomen bouw van twaalf tiny houses op de locatie Hoekje 3a te Almkerk lijkt even van de baan. Maar het college van Altena zint op andere manieren om de bouw van de noodzakelijke woningen toch te realiseren.

Eerder werd een vergunning verleend voor het plaatsen van twaalf tiny houses op genoemde locatie. Er werd daartegen bezwaar ingediend waar de rechter zich over heeft gebogen. Deze heeft nu een zogenaamd ‘verzoek tot voorlopige voorziening’ toegewezen. Een ‘voorlopige voorziening’ is een speciale maatregel zolang het bezwaar of beroep nog in behandeling is.

Volgens het college van Altena is er in de gemeente een grote behoefte aan extra woningen. Zij beraden zich op manieren de bouw van deze tijdelijke flexwoningen toch mogelijk kan worden. De huidige procedure voor het verlenen van de vergunning voor het plaatsen van twaalf tiny houses in Almkerk wordt daarom beëindigd. Er wordt een nieuwe aanvraag gedaan voor elf tiny houses als experiment onder de zogeheten Crisis- en herstelwet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl