Duizenden woningen in Altena krijgen gratis warmtescan

Foto: Archief
20 januari 2023, 17:06
Verlopen

ALTENA - Duizend huishoudens in Altena krijgen een gratis warmtescan van de voorgevel van hun woning en isolatieadvies. Er zijn woningen geselecteerd in Andel, Dussen, Giessen, Rijswijk en Werkendam.

De eigenaren hebben een brief ontvangen. De gekozen woningen zijn gebouwd voor 1992. Vorig jaar ontvingen huishoudens in Hank, Sleeuwijk en Wijk en Aalburg ook dit aanbod. De gemeente organiseert deze actie om huiseigenaren bewust te maken van warmteverlies en isolatie. Een warmtescan laat zien waar de warmtelekken van een woning zetten.

In Altena is ongeveer 70 procent van de woningen onvoldoende geïsoleerd. Tegelijkertijd weten veel huiseigenaren de isolatiestatus van hun woning niet. Woningeigenaren die geen brief hebben ontvangen maar toch graag advies over het verduurzamen van hun woning willen, kunnen op www.altenawoontslim.nl kijken naar de mogelijkheden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl