Werkendam krijgt een maritieme campus

Foto: Archief
20 januari 2023, 17:26
Verlopen

WERKENDAM - Werkendam krijgt een maritieme campus.

De campus, een initiatief van Werkendam Maritime Industries in samenwerking met overheid en onderwijs, moet bijdragen aan techniekpromotie, een leven lang leren, mensen activeren naar werk en onderzoek en innovatie stimuleren. Voor de campus is een eigen ruimte gevonden op de bovenverdieping van rederij Kornet aan de Beatrixhaven. Het is een van de maatregelen om het tekort aan personeel tegen te gaan.

Een ander is de terugkeer van de Werkendamse Havendag, op 30 juni en 1 juli. De laatste editie stamt alweer uit 2016. Die trok toen 20.000 bezoekers en was met onder meer een banenmarkt belangrijk voor de arbeidspromotie. Werkendam Maritime Industries is nog wel bezig om de begroting van 150.000 euro gefinancierd te krijgen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl