Roparun team Almkerk gaat verder als Altena 280 en zoekt teamleden

Foto: Aangeleverd
21 januari 2023, 05:50
Verlopen

ALTENA - Team Almkerk doet al jaren mee aan de Roparun en heeft inmiddels vele duizenden euro's opgehaald voor het goede doel.

Het geld gaat naar diverse initiatieven die het leven van mensen met kanker wat aangenamer maken. Het motto: “Leven toevoegen aan de dagen daar waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.” Jaren geleden werd het team opgericht door een groep enthousiaste Almkerkers en bestond het team vooral uit teamleden uit het dorp. Inmiddels dekt de naam de lading niet meer. De meeste teamleden komen van buiten Almkerk en het team wil sponsors uit een grotere regio aantrekken. Daarom gaat het team verder onder een andere naam: Altena 280. Het nummer 280 staat voor het nummer wat het team draagt tijdens de Roparun.

In het pinksterweekend staat Altena 280 weer aan de start van de Roparun. Ook dit jaar zal de ruim 500 kilometer weer volledig worden afgelegd in Nederland. De komende maanden staan er diverse activiteiten op het programma om zo veel mogelijk geld op te halen. Zo staat er een benefietdiner op de planning en kan er ook een avondje worden gesjoeld. De hardlopers onder ons kunnen alvast 22 april in hun agenda noteren. Die dag vindt ‘Rondje Almkerk’ plaats, een hardloopronde als onderdeel van het Altena Road circuit. Voor de muziekliefhebbers wordt een knallende avond georganiseerd in de Xinix. De opbrengst van al deze activiteiten gaat naar de Roparun. Dit jaar zal het team zich extra inzetten voor Hospice Altena, het hospice dat in Sleeuwijk gebouwd gaat worden.

Bent u een enthousiaste loper of fietser? Of bent u goed in navigeren? Wilt u als masseur de spieren van de sporters onder handen nemen? Of wilt u op een andere manier een bijdrage leveren aan het team? U bent van harte welkom in het team. Interesse? Neem dan contact op via dinydendunnen@gmail.com of laat een persoonlijk bericht achter op de Facebookpagina van Altena 280.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl