Wegdek Merwedebrug werd met spoed voor tweede keer gerepareerd

Foto: Archief
21 januari 2023, 06:30
Verlopen

REGIO - De gaten in het wegdek op de Merwedebrug bij Werkendam zijn afgelopen woensdag en donderdag weer gedicht. Rijkswaterstaat liet de weg voor de tweede keer in nog geen maand tijd met spoed repareren.

En de kans is groot dat dit binnenkort weer moet gebeuren. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat heeft deze spoedreparatie op een ander deel van de weg plaatsgevonden dan de spoedklus in december. Het valt volgens Rijkswaterstaat niet te vermijden dat de snelweg moet worden afgesloten voor herstelwerkzaamheden. Bindmiddel in het asfalt dat de steentjes bij elkaar houdt, wordt bij lagere temperaturen brosser en zo ontstaan kleine scheurtjes. Daarin loopt water en bij vorst zorgt ijs ervoor dat steentjes los raken. Daarbij kunnen hele gaten in de weg ontstaan.

Kort na de afsluiting van de snelweg woensdagavond reden enkele automobilisten, met gedoofde lichten, via het fietspad alsnog de brug op. Rijkswaterstaat waarschuwt voor de gevaren hiervan. Het gewicht dat het fietspad van de brug kan hebben, ligt lager. Het is ook de reden waarom er geen landbouwverkeer meer over dat fietspad mag, zoals in het verleden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl