Bazalt Wonen plaatst buurtkastjes tegen voedselverspilling

Foto: Aangeleverd
25 januari 2023, 14:37
Verlopen

REGIO - Na de sterke stijging van prijzen voor niet alleen energie maar ook boodschappen, zocht woningcorporatie Bazalt Wonen naar een initiatief dat kon bijdragen aan betaalbaarheid voor huurders.

Daarom deed Bazalt Wonen in het najaar van 2022 de oproep ‘Meld u aan voor een buurtkastje’ in hun bewonersblad. Het animo in de gemeenten Altena en Zaltbommel was groot. De eerste tien kastjes zijn medio januari geplaatst onder veel enthousiasme van buurtbewoners, waaronder Maaike en Sam, een toegewijd stel uit Zaltbommel: ‘Wij wonen in een echte volksbuurt, waar zeker vraag is naar dit soort dingen. De buurt helpt elkaar graag, maar niemand laat zijn armoede graag zien, dus dit kan een goede oplossing zijn.’

De buurtkastjes zijn gemaakt op de sociale werkplaats van Stichting SoGoed. Aannemer Vébé sponsorde de palen waarop de kastjes staan. Buurtbewoners uit de wijk vullen het kastje met levensmiddelen of halen er iets uit. Een mooie oplossing om elkaar te helpen en tegelijkertijd voedselverspilling tegen te gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl