Groen licht voor renovatie en uitbreiding van d’Alburcht

Foto: Sander van Strien
25 januari 2023, 14:55
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Het plan van het college voor renovatie en uitbreiding van d’Alburcht in Wijk en Aalburg, kan rekenen op groen licht van de gemeenteraad.

De raad besprak het plan vorige week tijdens de Altenaronde. Maar er waren ook vragen over de meest uitgebreide variant, waarin een extra turnzaal en kleedkamers, vergaderruimten en een grote vergaderzaal worden gerealiseerd. Zo is het budget van 6,3 miljoen euro gebaseerd op het prijspeil van 2021. Volgens de raad liggen de prijzen nu al snel 10 tot 20 procent hoger.

Wethouder Hans Tanis erkent dat en stelt dat er dan een aanvullend krediet moet komen. Op de vraag van de VVD of de multifunctionele accommodatie na de renovatie ook op zondag open is, kwam geen reactie. Binnenkort neemt de gemeenteraad een definitief besluit of de voorgenomen renovatie. Als die positief is, zal naar verwachting de vernieuwde d’Alburcht in de zomer van 2024 open gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl