Stichting Hulp met Elkaar Altena opgericht vanuit kerken

Foto: Archief
30 januari 2023, 20:35
Verlopen

ALTENA - Vanuit de kerken in Altena is de Stichting Hulp met Elkaar Altena opgericht, bedoeld om mensen die hun maandelijkse lasten niet meer kunnen betalen van adviezen te voorzien.

De stichting is een uitvloeisel van een gezamenlijke bijeenkomst van de 22 diaconieën van de lokale kerken op initiatief van de gemeente Altena. Ook al is het initiatief vanuit de kerken genomen, de stichting wil iedereen met financiële problemen bijstaan. Vooral door preventief te helpen, liefst voordat mensen bij de voedselbank aan moeten kloppen.

Hoe precies moet de komende maanden vorm krijgen. De stichting gaat daarvoor vrijwilligers trainen via de landelijke vereniging SchuldHulpMaatje. In Altena zijn meerdere initiatieven om mensen in armoede te helpen, zoals ‘Vroeg er op af’, het Armoedepact van de gemeente, stichting Leergeld en de Voedselbank. Daar komt nu vanuit de kerken de stichting ‘Hulp met elkaar Altena’ bij.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl