Optreden Rosita Steenbeek bij Woerkums Literair Café

Foto: Aangeleverd
1 februari 2023, 16:03
Verlopen

SLEEUWIJK - Het Woerkums Literair Café begint de tweede helft van hun dertigste seizoen met een optreden van Rosita Steenbeek, op vrijdag 10 februari in de aula van de Schans te Sleeuwijk, naast dorpshuis de Bolderik in Sleeuwijk

Rosita Steenbeek woont al geruime tijd in Rome en schreef mooie boeken over die stad. ‘Sterke vrouwen’ is het thema van haar vertelling. Ze blikt terug op haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van het joodse gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook de historische Julia komt aan bod, de vrijgevochten dochter van keizer-filosoof Marcus Aurelius ten tijde van het Romeinse Rijk.

Haar nieuwe boek heet Droomland Italië, waarvoor ze van Aleppo naar Turijn reisde om het bestaan van vluchtelingen mee te maken. Die reis gebruikte ze ook voor de vierdelige EO-docuserie Viva l’Umanità (Leve de menselijkheid) die afgelopen tijd op tv te zien was. Het optreden van Rosita Steenbeek begint om 20.30 uur. Kaarten kosten € 15,-, voor scholieren € 5,- en donateurs hebben vrij toegang.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl