Koninklijke Onderscheiding voor Josien Borsje-Groeneveld uit Genderen

Foto: Gemeente Altena
8 februari 2023, 19:05
Verlopen

GENDEREN - Burgemeester Egbert Lichtenberg reikte op woensdag 8 februari, namens Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander, een Koninklijke Onderscheiding uit aan de 77-jarige mevrouw J.A. Borsje-Groeneveld uit Genderen.

Mevrouw Borsje krijgt deze onderscheiding omdat zij zich al sinds 2006 op een bijzondere manier inzet voor de stichting Alzheimer Nederland, regio’s ’s Hertogenbosch-Bommelerwaard. Zo is zij is één van de drijvende krachten achter de organisatie van de Alzheimer Cafés. In overleg met gemeenten en organisaties voor zorg en welzijn organiseert zij zeer waardevolle bijeenkomsten voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

De bijeenkomsten zijn inhoudelijk informatief en versterken het sociale netwerk van betrokkenen. Voor de stichting is zij onder andere ook actief als bestuurssecretaris en belangenbehartiger. Daarnaast is mevrouw Borsje al 30 jaar aanspreekpunt en altijd bereikbaar voor de GGZ-instelling waar haar broer verblijft. De uitreiking vond plaats in de Gruyterfabriek in Den Bosch. Mevrouw Borsje is onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl