Altena zal niet meewerken aan bouw van windturbines tussen Hank en Dussen

Foto: Archief
11 februari 2023, 06:21
Verlopen

HANK/DUSSEN - De gemeente Altena zal niet meewerken aan het initiatief voor de bouw van vier windturbines tussen Hank en Dussen. Dat bleek tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdagavond.

Vrije Volkspartij Altena diende een motie in, waarin burgemeester en wethouders wordt opgedragen ‘nee’ te zeggen tegen windmolens in de gemeente. De partij vindt het zinloos dat ambtenaren kostbare tijd moeten steken in een verzoek als dat van Edelweiss Renewables. Het CDA, de SGP, VVD en AltenaLokaal stelden zich achter dit standpunt.

Progressief Altena en de ChristenUnie vinden wel dat de gemeente op z’n minst het gesprek moet aangaan omdat we nu eenmaal van fossiele brandstoffen af moeten. Wethouder Shah Sheikkariem gaf aan dat ook het college geen windmolens op het eiland wil. Hij ziet de windmolens tussen Hank en Dussen er sowieso niet komen, omdat het gebied onderdeel uit maakt van het laagvlieggebied van Defensie. Hij verwacht dan ook dat dat ministerie een stokje voor het plan zal steken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl