Spandoeken en borden in Andel vanwege vergunning huisvesting arbeidsmigranten

Foto: Via een Facebookpagina
18 februari 2023, 06:29
Verlopen

ANDEL - Wie dezer dagen in of langs Andel is gekomen en Facebook heeft gevolgd, zal het niet zijn ontgaan. Spandoeken en borden met forse teksten gericht aan de gemeente Altena lang de openbare weg.

De teksten hebben betrekking op de gemeentelijke medewerking aan de huisvesting van 274 arbeidsmigranten aan de Middenweg in Andel. Wie er achter de protestborden, waarvan er inmiddels enkele zijn weggehaald, zit is niet bekend. In elk geval niet de initiatiefnemers voor de actie tegen de komst van zoveel arbeidsmigranten, vertelt Ellen van Bergeijk tegen het AD. Het tekent volgens haar wel dat veel mensen geen vertrouwen in de politiek hebben.

Het besluit van de gemeente Altena, waarbij 900 zienswijzen zijn genegeerd, draagt daar aan bij. Tegen de verleende vergunning voor de huisvesting van de arbeidsmigranten en de bouw van een kassencomplex kan tot 24 maart 2023 bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant in beroep worden gegaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl