Actie voor Turkije en Syrië op het Altena College

Foto: Aangeleverd
8 maart 2023, 20:52
Verlopen

SLEEUWIJK - Op woensdag 22 februari is klas B1A van het Altena College in Sleeuwijk, samen met docent Diede Vreeswijk en een aantal collega-docenten, in het kooklokaal aan de slag gegaan met het bereiden en verkopen van honderden broodjes hamburger voor Turkije en Syrië.

De actie was in de dagen ervoor al aangekondigd en bij iedereen aanbevolen. Veel leerlingen kwamen in de pauze naar de aula om een lekker broodje te scoren, wat resulteerde in een mooie opbrengst van € 784,70. Op dinsdag 7 maart is de cheque overhandigt aan Hugo Baas van stichting GAiN.

Stichting GAiN, met o.a. een logistieke vestiging in Sleeuwijk, zet in Turkije en Syrië noodhulp in via lokale partners. Het geld dat de actie van brugklas B1A heeft opgebracht wordt besteed aan prefab huisjes voor de mensen in Turkije die hun huis zijn kwijtgeraakt. Mede dankzij de sponsoring van Schouten Europe Giessen van de vega burgers en Jumbo Hank voor sponsoring van de broodjes heeft de actie een extra mooie opbrengst opgeleverd.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl