Twee voorkeursvarianten voor huisvesting gemeentelijke organisatie

Foto: Archief
9 maart 2023, 18:01
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena heeft onderzoek gedaan naar de verschillende mogelijkheden om de ambtelijke organisatie in de toekomst te huisvesten.

De gemeente houdt daarbij rekening met het aflopen van het huurcontract van de locatie aan de Kerkstraat in Wijk en Aalburg. Er ligt een vijftal scenario’s op tafel, die variëren van verbouw tot uitbreiding tot nieuwbouw. De voorkeur gaat uit naar twee scenario’s: een herontwikkeling van De Werf in Woudrichem of het realiseren van een aanbouw aan het huidige gemeentehuis in Almkerk. De ondernemingsraad heeft al laten weten nadrukkelijk voorkeur te hebben voor huisvesting van het ambtelijk apparaat op één locatie.

Bij de variant van De Werf wordt het bestaande pand gesloopt en wordt op de vrijgekomen locatie een nieuw gebouw van 1.500 m2 gerealiseerd. In de variant voor de aanbouw aan het bestaande gemeentehuis in Almkerk wordt op twee plaatsen een stuk aan het gebouw aangebouwd inclusief een zwevende deel boven het bestaande parkeerterrein. Het onderzoek en de varianten liggen nu voor bij de gemeenteraad en zij kunnen hier inhoudelijk op reageren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl