Stralende gezichten tijdens de Clubkampioenschappen

15 maart 2023, 21:10

WIJK EN AALBURG - Zaterdag 11 maart vonden de clubkampioenschappen plaats in MFC d'Alburcht in Wijk en Aalburg waar meer dan 110 recreanten en 26 selectieleden aan deelnamen.

In de ochtend lieten de jongens hun turnkunsten zien. Zij deelden de zaal met de selectiemeiden die in het andere zaalgedeelte in teams tegen elkaar streden om de felbegeerde eerste plek. Men moedigde elkaar aan en de sfeer zat er ondanks het vroege tijdstip goed in.

Diploma Turnen

Voor de meisjes recreanten waren de jaarlijkse clubkampioenschappen in een ander jasje gestoken. De groepen 3 tot en met 8 en het voortgezet onderwijs lieten losse elementen zien in plaats van lange oefeningen. Geen puntenaftrek zoals in de gymsport vaak het geval is. Er werd juist gekeken wat de sporter al wel kan en op een mooi diploma genoteerd. Dat diploma biedt de ouders inzicht en laat op den duur de ontwikkeling zien. En de kinderen die eens per week een uur gymmen halen zo meer plezier en voldoening uit de sport.

Prijsuitreiking

Aan het eind van iedere ronde vond de prijsuitreiking plaats. Alle deelnemers hadden zo goed hun best gedaan dat iedereen een plek op het podium verdiende. Er werden bronzen, zilveren en gouden medailles uitgedeeld tot grote vreugde van de sporters. Ook werden de TOP-verkopers van de Grote Clubactie nog in het zonnetje gezet. Het was een zeer geslaagde dag.