Zwembad Werkina zou opknapbeurt moeten krijgen

Foto: Archief
15 maart 2023, 21:20
Verlopen

WERKENDAM - Zwembad Werkina in Werkendam moet een opknapbeurt krijgen. Nu ziet het zwembad er al twintig jaar hetzelfde uit, maar als het aan beheerder André Wesselink ligt komt daar verandering in.

Hij benaderde een aantal betrokken en ondernemende vrouwen die met elkaar de Stichting Vrienden van het Werkina hebben opgericht. Met hulp van sponsoren wil de stichting ervoor zorgen dat het zwembad gemoderniseerd wordt.

Het zwembad heeft geen geldzorgen maar een groot deel van de inkomsten gaat naar onderhoud, energie- en personeelskosten. En de gemeentelijke subsidie wordt gebruikt om de installaties in het zwembad te verduurzamen. Hierdoor blijft er weinig geld over om Werkina te moderniseren. Met de nieuwe Stichting Vrienden van het Werkina moet hier wel geld voor vrijkomen. Komende periode zullen daarvoor verschillende sponsoracties worden opgezet.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl