Cel Navalny komt naar Loevestein

Foto: Kim Balster
17 maart 2023, 09:43
Verlopen

POEDEROIJEN - Slot Loevestein opent op 31 maart de tentoonstelling Monddood - Politiek gevangen. Ter gelegenheid van de opening wordt de ShIZO-cel van Aleksej Navalny, een replica van de gevangeniscel waarin hij 91 dagen heeft doorgebracht, naar Loevestein gebracht.

Deze speciale strafcel, voor veroordeelden die de interne regels van de strafkolonie overtreden, is van 31 maart tot en met 6 mei toegankelijk voor bezoekers. ShIZO is een afkorting van het Russische “shtrafnoy izolyator” en is gemaakt door Navalny’s broer Oleg om aandacht te vragen voor de slechte omstandigheden waarin Navalny gevangen werd gehouden.

De tentoonstelling Monddood geeft inzicht in de verhalen en situaties van politieke gevangenen over de hele wereld, zoals dus Aleksej Navalny maar ook bijvoorbeeld Hugo de Groot, die zonder eerlijk proces werd opgesloten in Loevestein. De tentoonstelling is vanaf 31 maart dagelijks te bezoeken en tijdens de Museumweek van 31 maart tot en met 9 april biedt het museum twee keer per dag een gratis achter-de-schermen rondleiding aan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl