Minder inwoners van Altena ontvangen werkloosheidsuitkering

Foto: Archief
22 maart 2023, 18:44
Verlopen

ALTENA - In Altena krijgen dit jaar minder mensen een werkloosheidsuitkering dan het jaar ervoor. Dat is in lijn met de landelijke ontwikkeling. Ten opzichte van 2020 nam het aantal werklozen ook af.

In de gemeente Altena ontvangen momenteel zo’n 362 inwoners een WW-uitkering. Begin 2022 waren dat er 422. In 2020 lag het nog hoger, toen ontvingen ongeveer 524 inwoners een WW-uitkering. Van alle inwoners in Altena ontvangt momenteel slechts 1 procent een werkloosheidsuitkering.

Het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering is in Nederland de afgelopen jaren flink gedaald. Momenteel ontvangen zo’n 154.000 Nederlanders een WW-uitkering. Een daling van twintig procent ten opzichte van begin 2022.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl