Definitieve uitslag verkiezingen Waterschap Rivierenland

Foto: Archief
23 maart 2023, 20:34
Verlopen

REGIO - Dijkgraaf Co Verdaas heeft als voorzitter van het centraal stembureau donderdag de definitieve uitslag van de verkiezingen voor het bestuur van Waterschap Rivierenland bekend gemaakt.

De opkomst bij de verkiezingen was hoog: 57,2%. BBB is als nieuwkomer direct ook de grootste partij met zes zetels. Water Natuurlijk volgt met vijf zetels. CDA en PvdA volgen met drie zetels. VVD, Partij voor de Dieren en SGP staan op twee zetels. ChristenUnie, AWP en JA21 krijgen ieder een zetel. Naast de rechtstreeks verkiesbare partijen zijn er ook geborgde zetels. Twee zetels worden ingevuld door Ongebouwd en twee door Natuurterreinbeheerders. Bijna twee derde van het algemeen bestuur neemt voor het eerst plaats in het bestuur van het waterschap. In 2019 nam bijna de helft van het bestuur voor het eerst plaats. 

Op woensdag 29 maart om 15.00 uur worden de nieuwe bestuursleden tijdens de eerste vergadering van het algemeen bestuur in het waterschapskantoor in Tiel beëdigd. Marianne Kallen-Morren is aangewezen als verkenner voor Waterschap Rivierenland. Ze is op voorstel van de BBB benaderd als verkenner. Kallen-Morren was onder andere eerder gedeputeerde van de provincie Utrecht en waarnemend burgemeester van de gemeentes Neerijnen en Geldermalsen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl