Plan voor 13 oplaadpunten voor fiets gaat niet door

Foto: Pexels.com
23 maart 2023, 20:41
Verlopen

ALTENA - Het plan van de gemeente Altena om op dertien plaatsen in Altena oplaadpunten voor fietsen te realiseren gaat niet door.

Volgens het college hebben de ontwikkelingen van de elektrische fiets het voornemen van het college ingehaald. Uit gesprekken met onder andere leveranciers, de ANWB en de Fietsersbond kwam naar voren dat de actieradius van nieuwe elektrische fietsen inmiddels groter is dan waarvan men in 2021 is uitgegaan. De actieradius is momenteel gemiddeld 50 tot 70 kilometer op een volle accu.

Gezien de aanwezigheid van een groot aantal bestaande fietsoplaadpunten en de spreiding daarvan over de gemeente, is bij plaatsen van oplaadpunten volgens het college niet meer nodig. Alleen in Babyloniënbroek wordt  een nieuw oplaadpunt voor elektrische fietsen geplaatst om een gat in de dekking van oplaadpunten op te vullen. De grootste afstand tussen twee oplaadpunten in Altena bedraagt nu ongeveer acht kilometer. Alle andere oplaadpunten liggen op kortere afstand van elkaar.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl