College wil minima helpen bij aanschaf duurzame huishoudelijke apparaten

Foto: Archief
25 maart 2023, 06:25
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena wil inwoners met een minimuminkomen in staat stellen om nieuwe, meer duurzame, huishoudelijke apparaten aan te schaffen.

Oude huishoudelijk apparaten hebben een hoger energieverbruik dan nieuwe apparaten. Zuinigere apparaten leveren een lange termijn voordeel op de energierekening. Er wordt als eerste ingezet op het verstrekken van een wasmachine met een A-label of een koelkast met een label A tot en met C van maximaal 650 euro aan huishoudens met een maximaal inkomen van 120 procent van het sociaal minimum.

Het oude apparaat moet dan ten minste acht jaar oud zijn en ingeleverd worden. De uitvoering wil het college aanbesteden bij een externe partij. Gezien de benodigde voorbereidingen zal het verstrekken van de duurzame huishoudelijke apparaten waarschijnlijk na de zomer kunnen starten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl