Vanaf nu hebben 11 fietspaden in Altena een naam

Foto: Archief
25 maart 2023, 06:28
Verlopen

ALTENA - In Altena hebben elf fietspaden vrijdag een naam gekregen. Bij die paden komen straatnaamborden te staan.

De gemeente Altena vroeg inwoners eerder mee te denken over mogelijke namen en 85 inwoners reageerde daarop met 182 suggesties. De Commissie Naamgeving heeft zich over de inzendingen gebogen en het college geadviseerd over namen die passen bij de ligging van het betreffende fietspad in relatie tot de omgeving of die een connectie hebben met de geschiedenis.

Het eerste pad dat vrijdag een naam kreeg is het vrijliggende fietspad in Wijk en Aalburg over de dijk tussen de Daailandse brug en de Heusdense brug. Dat pad gaat ‘Kattendijk’ heten, bedacht door Jacob Vos uit Wijk en Aalburg. Op de kadastrale kaart van 1832 werd de dijk aangeduid als ‘Klein Katten Dykje’.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl