College Altena gaat actief aan de slag met ruimte mogelijkheden voor Almkerk

Foto: Archief
1 april 2023, 06:24
Verlopen

ALMKERK - Het college van burgemeester en wethouders gaat actief aan de slag met de ruimtelijke mogelijkheden voor Almkerk. Het gaat daarbij vooral om het vinden van plekken voor woningbouw.

Verschillende partijen zoals de dorpsraad en een extern bureau hebben al eerder naar dergelijke plannen gekeken. Een daarvan is het realiseren van een nieuw sportpark achter het gemeentehuis, zuidelijk van het riviertje de Alm. Daar zouden dan voetbalclubs vv Almkerk en vv Altena uit Nieuwendijk gebruik van kunnen maken, maar ook korfbalclub ACKC.

De vrijkomende terreinen zouden vervolgens voor woningbouw gebruikt kunnen worden. Volgende stap in die verkenning is het opstellen van een strategisch document. Dat wil het college nu doen in samenspraak met inwoners, ondernemers, verenigingen en andere belanghebbenden in Almkerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl