Eerste microwoningen van Microwoning.com in Almkerk

Foto: Aangeleverd
1 april 2023, 17:31
Verlopen

ALMKERK - Altena krijgt twee microwoningen. De Microwoning is een concept van Matthijs Rolleman uit Eck en Wiel, bedacht als bijdrage in het tegengaan van de woningnood.

Zo’n woning van 30 vierkante meter is geschikt voor één of tweepersoonshuishoudens en wordt op particuliere grond geplaatst. Dat plaatsen gebeurt op een tijdelijke vergunning voor tien jaar, zodat permanente wijziging van het bestemmingsplan niet direct noodzakelijk is.

Rollemans’ maatschappelijke onderneming blijft eigenaar van de woningen, huurt de grond van particulieren en verzorgt alle contact met de gemeente en ook de aansluiting op nutsvoorzieningen. Iedereen die een stukje grond overheeft kan zich voor het plaatsen van microwoning aanmelden. De eerste twee microwoningen in Altena komen op grond van Ronald van Drunen aan de Boompjes in Almkerk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl