Gemeenten ondertekenen overeenkomst voor een fijne woonplek voor kwetsbare inwoners

Foto: Gemeente Altena
1 april 2023, 17:21
Verlopen

ALTENA - Een fijne woonplek voor kwetsbare inwoners. Hiervoor ondertekende de gemeente Altena samen met andere gemeenten, woningcorporaties, zorgaanbieders de overeenkomst 'thuis in de wijk'.

Dat is nodig want als een inwoner kwetsbaar is en (weer) op zichzelf gaat wonen, kan het mogelijk moeilijk zijn om van alles te regelen zoals een huis, een uitkering of werk. Zeker als dit allemaal tegelijk plaatsvindt.

Wethouder Anneloes van Hunnik zegt hierover: “Voor de kwetsbare inwoners in Altena is ondersteuning vaak hard nodig. Zij zijn het beste gebaat bij zelfstandig wonen met ambulante begeleiding en ondersteuning op maat in hun eigen wijk. Met het ondertekenen van dit convenant kunnen we hen die ondersteuning nog beter bieden.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl