Leenrolstoelen bij gemeentelijke begraafplaatsen geplaatst

Foto: Gemeente Altena
1 april 2023, 05:35
Verlopen

ALTENA - Op de gemeentelijke begraafplaatsen zijn sinds deze week rolstoelen beschikbaar voor mensen die (tijdelijk) de afstand naar een graf niet kunnen lopen.

Voor mensen die (tijdelijk) met een functiebeperking te maken hebben, is het bezoeken van een graf niet altijd meer haalbaar. Door het plaatsen van leenrolstoelen kan dit weer makkelijker worden. De rolstoelen zijn makkelijk en gratis te leen met een muntslot, zoals een winkelkar. De stoelen staan onder een overkapping. Raadslid Arjan Versluis: “Het zit soms in kleine dingen, maar die voor betrokkenen heel belangrijk kunnen zijn. Het beschikbaar stellen van leenrolstoelen op de begraafplaatsen is hier een voorbeeld van.”

Stichting Handy-Car(e) levert de rolstoelen. Stichting Handy-Care is een vrijwilligersorganisatie die door het hele land deze rolstoelen levert, zoals aan musea en dierentuinen. De stichting onderhoudt de rolstoelen. De gemeente zorgde voor de stalling waar de rolstoelen droog gestald kunnen worden. Ook Wethouder Roland van Vugt is blij met deze nieuwe, laagdrempelige voorziening: “Dankzij dit initiatief van de raad worden onze begraafplaatsen beter toegankelijk. En mooi dat deze voorziening deels ook door een lokale ondernemer is gerealiseerd.”

Het aanbieden van leenrolstoelen op de gemeentelijke begraafplaatsen komt voort uit een motie van de raad. Raadslid Arjan Versluis is initiatiefnemer voor het indienen van deze motie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl