Brandweer Vaardigheidstoetsen in de gemeente Altena

Foto: Archief
6 april 2023, 06:47
Verlopen

WIJK EN AALBURG - Ieder jaar in de periode van maart tot oktober organiseert het ABWC (Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité) door heel Nederland vaardigheidstoetsen.

Brandweerkorpsen beoefenen die dag hun vakbekwaamheid waarbij er ook een wedstrijdelement toegevoegd wordt. De deelnemende ploegen strijden om de prijzen, waarbij de teams met de hoogste eindscores kunnen doorstromen naar een volgende ronde. Er zijn vaardigheidstoetsen in de klassen 112, Hoofdklasse en sinds dit jaar ook een nieuwe klasse Brandbestrijding.

Op zaterdag 15 april wordt in Wijk en Aalburg een vaardigheidstoets in de klasse 112 georganiseerd. Dit betekent dat de deelnemers alle vormen van incidentbestrijding kunnen verwachten. Van technische hulpverlening, brandbestrijding of dienstverlening maar meestal wordt het een combinatie hiervan. De deelnemende posten zijn afkomstig uit Sleeuwijk, Dussen, Werkendam, Waalwijk, Waspik, Oisterwijk, Zevenbergen, Oud-Gastel, Steenbergen en het Zeeuwse Heinkenszand.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een kijkje te komen in Wijk en Aalburg nemen tussen 8.00 en 17.00 uur. De locatie van de vaardigheidstoets zal tot de start geheim blijven. Bezoekers kunnen zich melden bij de brandweerkazerne van Wijk en Aalburg aan de Bergstraat 50. Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.vaardigheidstoetsen.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl