Schouten Europe introduceert revolutionair plantaardig ei-eiwit

Foto: Aangeleverd
6 april 2023, 06:39
Verlopen

GIESSEN - Schouten Europe, toonaangevend producent van plantaardige vlees- en visalternatieven, kondigt de lancering aan van haar nieuwste innovatie: een plantaardig ei-eiwit dat eruitziet en smaakt als dierlijk kippenei-eiwit.

De productie van eieren blijft een intensief proces in vergelijking met plantenteelt. Het plantaardige ei-eiwit van Schouten is gemaakt van koolzaadolie en soja-eiwit en biedt dezelfde voedingsvoordelen als echt kippenei-eiwit, zonder dieren of het milieu te schaden. Het product is een uitkomst voor mensen met een allergie voor ei en kan als veelzijdig ingrediënt worden gebruikt in allerlei gerechten.

Ook prijstechnisch is het interessant omdat eieren de laatste jaren enorm in prijs zijn gestegen. Het veganistische product is nu beschikbaar voor voedingsbedrijven en fabrikanten in Europa en daarbuiten, koelvers verkrijgbaar in palen van 4,5 kg met een houdbaarheid van minimaal drie maanden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl