Daling van aantal woninginbraken in Altena

Foto: Archief
12 april 2023, 19:57
Verlopen

ALTENA - In Altena waren vorig jaar 67 woninginbraken. In 2012 waren dat er 210. Een daling van 68%.

Het aantal woninginbraken neemt in Nederland al jaren af. Tien jaar terug vonden er in Nederland nog 91.600 inbraken plaats. In 2022 wisten inbrekers slechts 24.396 keer toe te slaan. Dat is een daling van zeventig procent. Tijdens de pandemie werd die trend doorgezet.

Hoewel het afgelopen jaar het aantal inbraken in Nederland weer lichtjes steeg met vier procent, ligt het nog steeds aanzienlijk lager dan in 2019, vóór de coronacrisis. Die lichte landelijke stijging is volgens de politie te wijten aan het wegvallen van de coronamaatregelen. We waren vorig jaar namelijk veel vaker buiten de deur dan in de twee jaren ervoor. In de gemeente Altena daalde het aantal woninginbraken echter ook in 2022.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl