Paul Wijnja zwemt Brabants Record

Foto: Facebook Paul Wijnja
12 april 2023, 19:49
Verlopen

WERKENDAM - In het nieuwe zwembad in Zwijndrecht hebben acht masters van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan een masterswedstrijd.

Na ongeveer drie uur zwemmen ging men met vier persoonlijke, zes club en één Brabants Masters Record weer naar huis. Daarnaast gaven de resultaten aan dat de vorm aan het groeien is voor de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen die begin mei in Amersfoort gehouden gaan worden.

Paul Wijnja had besloten zich deze wedstrijd aan de 200 vlinderslag te wagen. Dit is een zwaar nummer en wordt niet vaak gezwommen. In een goede techniek wist Paul de acht banen af te leggen en wist hij binnen de drie minuten te finishen. Dit betekende een clubrecord, maar daarnaast ook een Brabants Masters Record.

Clubrecords bij de masters waren er ook voor Nadine Scheeve, Mandy en Nico Swart, Henri Verschoor en Annette Wijnja. Nadine verbeterde haar eigen clubrecord op de 400 vrije slag in haar categorie. Mandy en Nico verbeterden beide een record op een 200 meter nummer. Mandy deed dit op de 200 schoolslag in een nieuw persoonlijk record en Nico was ongeveer twee seconden sneller dan medio februari tijdens de Masters Kampioenschappen korte baan in Heerenveen. Henri zwom samen met Wouter van der Stelt de 400 vrije slag en beide komen uit bij de heren 50-plus. Henri was de snelste van de twee heren. Wouter was sneller dan het oude record, maar Henri was tien seconden sneller dan Wouter en dus is hij de nieuwe recordhouder op dit nummer. Annette wist op de 100 vrije slag haar eigen clubrecord aan te scherpen als startzwemster van de 4×100 meter vrije slag estafette.

De tijd van Henri op de 400 ‘vrij’ was een dik persoonlijk record, maar later op de middag bleef Henri binnen de 29 seconden op de 50 vrije slag en ook dit was een persoonlijk record. Anne-Marie Verschoor-Vos wist op de 200 vrije slag haar persoonlijk record ook ruimschoots te verbeteren. Anne-Marie haalde bijna acht seconden van haar oude toptijd af. Ook zij zwom de 50 ‘vrij’ en bleef op enkele honderdsten van haar beste tijd steken.

Begin mei komen ruim tien zwemmers aan de start van de masters kampioenschappen die in het 50 meter bad van Amersfoort gehouden worden. Er wordt gestart op de korte nummers, 50 en 100 meter, maar er is ook deelname op de lange nummers zoals de 800 en 1500 meter. Verder zullen er ook diverse estafetteploegen ingeschreven worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl