Samen vogelhuisjes maken voor de Buurt

Foto: Aangeleverd
12 april 2023, 19:41
Verlopen

DUSSEN - Wie zijn ogen in de kern van Dussen goed de kost geeft, ontdekt op boomstammen steeds meer vogelnestkastjes.  Het is het slotstuk van een succesvol project naar een idee van de lokale Regio Advies Groep en een aantal vogelaars van Altenatuur.

Afgelopen zaterdag rukten Dussense brandweermannen in vol ornaat, maar geheel vrijwillig, uit naar de Kasteeltuin om op ladders aan dertig eiken mezenkasten op te hangen. Eerder deze week werd het centrum van Dussen ook al voorzien van mees- en mussenkasten die door de gemeente Altena opgehangen werden. Het pronkstuk zijn de zes degelijke gierzwaluwenkasten die aan de Dussenaar bevestigd zijn.

De nestkasten, geschonken door Het Brabants Landschap, werden in januari en februari door de Liniewerkers gezaagd en in elkaar geschroefd. Lokale inwoners staken gedurende het gehele project op de één of andere manier hun handen uit de mouwen tijdens een viertal knutselmiddagen op de scholen en het ophangen van de nestkasten. Na nog een aantal gastlessen op de scholen komt het ‘Samen voor de buurt vogelhuisjes maken’ in alle opzichten prima uit de verf.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl