Bootje in de problemen op Bergsche Maas

Foto: Sander van Strien
14 april 2023, 18:11
Verlopen

GENDEREN - Op de Bergsche Maas bij Genderen is vrijdagmiddag een bootje in de problemen geraakt.

Op de Bergsche Maas bij Genderen is afgelopen vrijdagmiddag een bootje in de problemen geraakt. Volgens de melding zou er op de rivier een pleziervaartboot met motorpech zijn. De brandweer van Genderen en Heusden kwamen ter plaatse en ook een reddingsboot uit Drimmelen. Door de motorproblemen ontstond er een kleine brand aan boord en maakte het bootje water.

Vanaf de dijk langs de Hoofdstraat in Genderen was de plaats van het incident moeilijk te bereiken door de afstand en de uiterwaarden. De brandweer maakte daarbij gebruik van een klein landbouwvoertuig om aan de waterkant bij het bootje te komen. Hulpdiensten hebben het lek in het bootje gedicht waardoor deze naar de haven van Genderen kon worden gesleept. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat bleven de drie opvarenden ongedeerd en is niemand in het water terechtgekomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl