Techniekpromotie: basisschoolleerlingen uit Altena bezoeken Duurzaamheidsfabriek Dordrecht

Foto: Gemeente Altena
21 april 2023, 17:58
Verlopen

ALTENA - Vrijdag 21 april bezochten leerlingen van basisschool het Fundament de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Deze excursie is onderdeel van Techniekpromotie. Een initiatief van Werkendam Maritime Industries (WMI) dat in 2014 is gestart in samenwerking met de toenmalige gemeente Werkendam, nu Altena.

Dankzij WMI en gemeente Altena hebben circa 1.200 leerlingen tijdens verschillende excursies en WERK-safari’s kennis gemaakt met techniek. Het programma van de Techniekpromotie omvat: WERK-safari’s in de haven bij de bedrijven die lid zijn van Werkendam Maritime Industries, het cluster van 47 bedrijven in de maritieme industrie. Excursies naar de Uitvindfabriek in Breda en excursies naar de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht.

Circa 500 basisschoolleerlingen uit Altena namen de afgelopen weken deel aan het Techprogramma Enerwize van LexLab_ in de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. De jongens en meiden gingen aan de slag met het thema ‘zelfvoorzienendheid’. Zij werden uitgedaagd om met behulp van procestechniek het klimaat te beheersen, gereedschap te ontwikkelen door eigen afval te recyclen en onbereikbare zones te ontdekken met behulp van robots. De deelname aan het Techprogramma is onderdeel van het project Techniekpromotie dat is opgezet door Werkendam Maritime Industries. Dit maritieme cluster van bedrijven is hier in 2014 mee gestart om jongens en meiden de kans te geven een positieve houding voor techniek te ontwikkelen en het eigen talent te ontdekken. Gemeente Altena ondersteunt techniekpromotie in brede zin en organiseert en financiert de deelname aan de excursies naar de Duurzaamheidsfabriek en de Uitvindfabriek.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl